Αλλαγή Αρχηγού Συστήματος στο 1ο Περιστερίου

Μέσα σε μια πολύ ωραία γιορτή στις 11 Μαϊου, όπου παρευρέθηκαν Γονείς, Λυκόπουλα, Πρόσκοποι, Ανιχνευτές και Βαθμοφόροι στο Προσκοπικό Κατασκηνωτικό Κέντρο Σουνίου όπου η συναισθηματική φόρτιση ήταν έντονη, ο Στέφανος Γιαννακάκης (Πολικός Αστέρας) μετά από 4 συνεχόμενες θητείες στην θέση του Αρχηγού Συστήματος και με πάνω από 45 χρόνια συνεχούς παρουσίας στους Προσκόπους Περιστερίου, παρέδωσε την αρχηγία του συστήματος στον Νικόλαο Χατζηαθανασίου (Σταυραετό), ο οποίος αναδείχθηκε νέος Α.Σ. μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες που διέπουν το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Ο  Ν. Χατζηαθανασίου είναι ένας βαθμοφόρος που ξεκίνησε την Προσκοπική του Ζωή από τα Λυκόπουλα (σε ηλικία 7 ετών) και το Σύστημα Περιστερίου και προσωπικά ο Σ. Γιαννακάκης τον είδε να ενηλικιώνεται και να αναλαμβάνει το ανώτερο αξίωμα σε τοπικό επίπεδο στο Περιστέρι.

Όλοι οι Βαθμοφόροι του Συστήματος θα θέλαμε στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας τον Σ. Γιαννακάκη για όλα αυτά που έχει προσφέρει στην κίνηση τα οποία δεν αποτιμώνται με μετρήσιμο μέγεθός και πολύ περισσότερο τις θυσίες που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια σε προσωπικό, οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο για να είναι η Προσκοπική Κίνηση στο Περιστέρι δυνατή και έντονη. Να δηλώσουμε ότι ο Στέφανος παραμένει πάντα δίπλα μας σε ότι τον χρειαστούμε καθώς το προσωπικό του παράδειγμα θα συνεχίσει να είναι φωτεινός φάρος για όλα τα μέλη του Συστήματος, ενήλικα και μη.

Η χαρά μας είναι μεγάλη για όλους για τον Νίκο Χατζηαθανασίου, τωρινό Αρχηγό Συστήματος, αλλά περισσότερο σε , επιτρέψτε μας, κάποιους σε μεγαλύτερη ηλικία………. 🙂 να  βλέπουν το άτομο που ήρθε πιτσιρικάκι για πρώτη φορά στην Προσκοπική Εστία με ένα μεγάλο βλέμμα απορίας, μετά ενωμοτάρχη , έπειτα ενεργό Ανιχνευτή παρά το σχολικό φόρτο του και τέλος  Ανιχνευτή Έθνους , να ανδρώνεται, να ηγείται σε τμήμα  και τέλος να αναδεικνύεται στην Κεφαλή του Συστήματος και να γίνεται ο Ηγέτης Του.

Άμεσους συνεργάτες του ως Υπαρχηγούς Συστήματος επέλεξε τον Δημήτρη Δαβή (Μπαγκίρα) και τον Μάκη Γκαμπέλη (Πιγκουίνο), οι οποίοι ήταν στην ίδια θέση και με τον Σ. Γιαννακάκη ως Αρχηγό Συστήματος, αποδεικνύοντας ότι μεν αλλάζει η σελίδα αλλά υπάρχει ομόνοια και μια φυσική συνέχεια στα κοινά οράματα που έχουμε όλοι,  όπως ακριβώς αρμόζει μέσα στον Προσκοπισμό να γίνονται οι διαδοχές.

Όλοι μαζί ευχόμαστε στο Σταυραετό να καταφέρει να πραγματοποιήσει το Όραμα του και να ξέρει ότι θα είμαστε δίπλα του, ο καθένας με τον ρόλο του και με όσες δυνάμεις διαθέτει.

 

1 ο Σύστημα Προσκόπων Περιστερίου