Δελτίο τύπου του Τ.Ε. για τις κατασκηνώσεις

Κατασκηνώσεις τμημάτων Προσκόπων Περιστερίου

Αγαπητοί

 

Στα πλαίσια των θερινών δραστηριοτήτων των προσκοπικών τμημάτων,  οργανώνουμε θερινές κατασκηνώσεις, σε προσκοπικό κατασκηνωτικό χώρο στην περιοχή του Αγ. Ανδρέα, για την Ομάδα των Προσκόπων ηλικία παιδιών 11-14 ετών από 23/7 έως 29/7 και στο αθλητικό κέντρο των εκπαιδευτηρίων «Παπαχαραλάμπους» στην Κινέττα, για την Αγέλη των Λυκόπουλων ηλικία παιδιών 7-10 ετών από 11/7 έως 15/7.

Οι προσκοπικές κατασκηνώσεις ως γνωστό δεν έχουν καμία σχέση με τις παιδικές εξοχές, είναι η συνέχιση του προσκοπικού προγράμματος της χρονιάς και βοηθούν τα παιδιά να εμπεδώσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους όσων έζησαν την χρονιά στα τμήματά τους. Το πρόγραμμα των κατασκηνώσεων το οποίο σχεδίαζαν όλο τον χειμώνα οι βαθμοφόροι των τμημάτων, είναι πλούσιο σε γνώσεις και γεμάτο εκπλήξεις για τα λυκόπουλα και τους προσκόπους μας.

Στις φετινές μας κατασκηνώσεις είναι μεγάλη η συμμετοχή από τα παιδία η οποία αγγίζει το 100% των μελών μας.

Τα έξοδα της κατασκήνωσης καλύπτονται κατά ένα μέρος από τα ίδια τα παιδιά και το υπόλοιπο το οποίο και το μεγαλύτερο από την Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης που αποτελείται από γονείς, παλαιούς προσκόπους και φιλοπρόσκοπους. Λόγω της επίκαιρης οικονομικής δυσκολίας στο να φέρουμε σε πέρας το πρόγραμμα μας, έχουμε ζητήσει την βοήθεια από χορηγούς οι οποίοι κατά καιρούς είναι συμπαραστάτες στο έργο που προσφέρουμε αφιλοκερδώς στα παιδιά μας, ως γνωστό ο προσκοπισμός δεν στηρίζεται οικονομικά από κάποιο φορέα αλά μόνο από τα μέλη του.

Τα παιδιά είναι σε αναμονή και λαχταρούν το ξεκίνημα των κατασκηνώσεων, για να ζήσουν τις περιπέτειες του προσκοπικού προγράμματος

                                                             Με τιμή

 

 

                                                             Στέφανος Γιαννακάκης

                                                            Τοπικός έφορος

                                                              Προσκόπων Περιστερίου